Raamwerk

 

Wat doet Stichting Raamwerk voor de aangesloten theaters:

 

  • Raamwerk verstuurt regelmatig mails en nieuwsbrieven met tips over internationale voorstellingen en/of festivals waar interessant internationaal theateraanbod te zien is.
  • Op de website zijn talloze verslagen, recensies en meningen te vinden van collega-programmeurs. De website biedt daarnaast de mogelijkheid tot discussie en uitwisseling.
  • Raamwerk schept overzicht in het aanbod van de impresariaten door een selectie te maken van interessant aanbod, deels op basis van de reviews die binnen komen.
  • Bij potentieel interesant aanbod draagt Raamwerk bij aan de (verblijfs)kosten in het buitenland om voorstellingen te zien.
  • Raamwerk organiseert tenminste twee keer per seizoen  gemeenschappelijke themabijeenkomsten, zo mogelijk  gekoppeld aan het bezoek van een interessant festival of evenement.

Stichting Raamwerk houdt de aangesloten podia u op de hoogte van de theaterontwikkelingen in het buitenland en ondersteunt bij het scouten van aanbod. Via Raamwerk kunt u uw contact met collega-programmeurs intensiveren.

 

De kosten van deelname bedragen EUR 550 exclusief BTW per kalenderjaar.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van Stichting Raamwerk, Ellen Blom:

ellenblom@stichtingraamwerk.nl

Sluit
Voorstelling

Der Lauf

Vélocimanes Associés / Le cirque du bout du monde

Voor de aardigheid, van mijn collega Lennart van den Hof

In de opvallende wereld van Der Lauf, lijkt niets op wat het is. In deze heerlijk absurde voorstelling dwaalt het publiek van scène naar scène en is de verrassing alomtegenwoordig. Een man en zijn dubbelganger jongleren blindelings met een emmer op hun hoofd. Blijven de bordjes w...

maandag 16 januari 2023 om 16:34 door Lieven Cooiman| Meer informatie is alleen zichtbaar voor leden
Voorstelling

Out of the blue

AY-ROOP

Frédéri en Sébastien, tot nu toe grondacrobaten, duiken in een gigantisch aquarium en bedenken een nieuwe en onverwachte circusdiscipline : vrijduiken. In het diepe duiken is geen metafoor meer. Spelen met de zwaartekracht, de sensaties van een foetus herbeleven, dat is de uitdaging van deze meermannen. Achter de voorstelling schuilt de gedachte aa...

maandag 19 december 2022 door Ingrid Scheper| Meer informatie is alleen zichtbaar voor leden
Voorstelling

The receptionists

Kallo Collective | Te zien op Edinburgh Fringe Festival

These two receptionists are fast-talking smooth moving professionals in the hospitality industry. They speak multiple languages, none of which you can understand, and have an almost pathological fear of their customers. Impressively silly and exceptionally charismatic, Inga and Kristiina have a unique and hilarious chemistry which makes the whole...

vrijdag 16 december 2022 door Inge Imelman| Meer informatie is alleen zichtbaar voor leden
Voorstelling

Collision

Casus | Te zien op Edinburgh Fringe Festival
Bezoekers: Stef Avezaat

The B-boy meets the Bendy boy. Hip hop and the Hula Hooper. Pop, lock andadagio.

COLLISION is a cross-pollination of contemporary circus and street dance, teaming together two Brisbane powerhouses, Casus Circus and Mad Dance House.

Casus Circus, is a pioneer contemporary circus company known for ground-breaking acrobatics...

vrijdag 16 december 2022 door Inge Imelman| Meer informatie is alleen zichtbaar voor leden
Voorstelling

The Mirror

Gravity and other myths | Te zien op Chamäleon Theatre Berlijn
Bezoekers: Stef Avezaat

The Mirror is the company’s most physically and conceptually ambitious challenge to date. Together with director Darcy Grant, the artists explore the concept of entertainment through the language of contemporary circus and question what the modern human finds entertaining. What do we want to show the world and is it something that others want to s...

vrijdag 16 december 2022 door Inge Imelman| Meer informatie is alleen zichtbaar voor leden
Nieuws

Raamwerk bijeenkomst 12 januari Utrecht

Donderdag 12 januari bespreken we het internationale aanbod voor seizoen 23-24, plus extra aanbod/plannen van STET The English Theatre uit Den Haag. Inloop vanaf 12.30 uur, start om 13 uur tot 14.45. Locatie: ZIMIHC Wittevrouwen in Utrecht.

woensdag 30 november 2022 door Ellen Blom| Meer informatie is alleen zichtbaar voor leden
Voorstelling

NOTWEHR

Hermes Ensemble/Transparant/Studio Minailo | Te zien op Biennale Musica

Op de Biennale Musica zag ik NOTWEHR van Annelies Van Parys, libretto : Gaea Schoeters en regie Sjaron Minailo (coproductie Hermes Ensemble en Muziektheater Transparant).
Het werd een subtiele en donkere performance van 50 minuten ter ere van Maria Kalesnikava (een van de belangrijkste tegenstanders van het regime in Wit-Rusland, ontvoerd...

woensdag 19 oktober 2022 door Saskia Lienard| Meer informatie is alleen zichtbaar voor leden
Festival

Biennale Musica

Het Biennale Musica Festival Out of Stage is gewijd aan experimenteel muziektheater en presenteert een zeer breed palet een van actueel onderzoek naar zeer uiteenlopende stijlen, compositietechnieken en technologieën.
In Biennale Musica 2022 werd nieuw werk getoond van experimenteel muziektheater van Simon Steen-Andersen, Helena Tulve, ...

zaterdag 1 oktober 2022 door Saskia Lienard| Meer informatie is alleen zichtbaar voor leden
Festival

TANZMESSE

De Tanzmesse is de grootste bijeenkomst voor professionals die zich exclusief op hedendaagse dans richt.
Als forum voor uitwisseling, kennisoverdracht en netwerking is de Tanzmesse naar eigen zeggen een belangrijke ontmoetingsplaats voor internationale makers. Deze zelfbeschrijving klopt ook echt. Elke twee jaar komen eind augustus tot...

vrijdag 16 september 2022 door Saskia Lienard| Meer informatie is alleen zichtbaar voor leden
Voorstelling

ISTO E UM NEGRO

FALA PRETA PRODUÇÃO | Te zien op Edinburgh Fringe Festival

Fantastische voorstelling! Misschien is het acteren niet wat we gewend zijn in Europa (dekacteurs spelen zichzelf en het zijn niet allen meteen grote oscarwinnaars), maar het stuk komt zo hard binnen dat je daar doorheen kijkt.
Ik geef graag deze *****-review mee vertaald uit het Engels. That says it all!

Isto é um Negro ...

vrijdag 16 september 2022 door Saskia Lienard| Meer informatie is alleen zichtbaar voor leden